Trimloop
De Fitnesscentrum Scholieren Run is bestemd voor alle basisschoolleerlingen in groep 1 tot en met 8. 8 ( als je nog niet in groep 1 zit maar je wilt al wel graag meedoen dan mag dat natuurlijk) Dit is een trimloop: je loopt in een uur zoveel rondjes als je maar wilt. De start van de trimloop is om 15.00 uur tegenover café Onder den Linden op de Brink in Roden.

1K Run
Basisschoolleerlingen uit groep 4 tot en met 8 kunnen ook dit jaar meedoen met een echte wedstrijd over één kilometer: de 1K Run. Wie is de snelste kilometerloper/loopster? De start van de 1K Run is om 14.00 uur tegenover café Onder den Linden op de Brink in Roden.

Inschrijven
Inschrijven voor de Scholieren Run bij voorkeur online.
Inschrijven voor de 1K Run kan alleen vooraf online.
De inschrijfkosten voor de scholierenrun zijn € 3,00. Voor de 1K Run is de prijs €5,00 inclusief de chip voor tijdregistratie. (1k kan alleen via voorinschrijving). Advies: neem gepast geld mee!
Let op: als je als ouder / begeleider of volwassen prestatieloper meedoet betaal je € 5,00 inschrijfgeld.
De € 3,00 is alleen voor basisscholieren, dus maximum leeftijd 13 jaar.

 

Ga naar de INSCHRIJFSITE om je inschrijving te controleren.

 

Sponsorloop
Wij stellen alle basisscholen ook dit jaar in de gelegenheid om de Scholieren Run te gebruiken als sponsorloop. De scholieren zoeken sponsoren (ouders, buren, opa, oma, kennissen, vrienden, leraren etc) voor hun rondjes. De opbrengst gaat dan naar de school die er een leuke activiteit of aanschaf mee kan betalen. De organisatie van de Run van Roden zorgt voor stempelplaatsen, stempels, formulieren etc etc. Wil je basisschool mee doen? Neem dan contact op met 06-14432503 (Wouter Meertens).

Verrassing: De school met relatief en absoluut het hoogste aantal inschrijvingen krijgt een prachtige wisselbeker.

Om mee te doen aan de sponsorloop voor je school kun je je het best vooraf online inschrijven, maar ook op 23  juni vanaf 12.00 uur kun je je nog inschrijven. Je telt dan ook mee op de lijst van je school.

Herinneringen
Uiteraard krijg je een mooie medaille als je 1 of meerdere ronden hebt gelopen. 

Parcours
Het parcours voert over de Brink naar de Mensingheweg en via het landgoed Havezathe terug naar de Brink. Met recht kunnen we stellen dat het door het mooiste stukje Roden gaat. Het parcours is volledig afgezet en dus auto- en fietsvrij!

Verfrissingsposten
Op het parcours is een verfrissingspost ingericht. Hier is water verkrijgbaar. 

Kleedruimte
We adviseren om omgekleed en wel naar de Brink te komen.

Verkeer
Kom op de fiets en parkeer hem in de Heerestraat.

Geschiedenis van de Fitnesscentrum Scholieren Run
De Run van Roden vindt haar oorsprong in 25 jaar Ot en Sienloop, die jaarlijks op de vrijdag na Hemelvaartsdag werd gehouden. Tussen de 450 en 500 scholieren liepen een uur lang hun rondes van bijna 1.000 meter. Aangemoedigd door vader, moeder, opa, oma, broertjes, zusjes, klasgenoten, buren en vele anderen. Een fantastisch evenement.

Sinds 2008 vindt de Fitnesscentrum Roden Scholieren Run  plaats op Midzomeravond. Dit jaar is dat op zondag 23 juni! Het is dus de 35e keer (!) dat Groningen Atletiek een Scholieren Run organiseert.

Sponsor
Bert de Groot, eigenaar van Fitnesscentrum Roden, is al jarenlang een groot bewonderaar van de scholierenloop. Sporten en bewegen, maar vooral ook het grote plezier van de deelnemende scholieren maakt dat hij zeer enthousiast is over dit evenement.

Hij is ook dit jaar weer hoofdsponsor van de: Fitnesscentrum Roden Scholieren Run.

 

 

 

Je kunt je HIER inschrijven