Over

De eerste Univé Run van Roden werd georganiseerd op 21 juni 2008 als opvolger van de dan 25 jaar oude ‘Ot en Sienloop’ die traditioneel werd gehouden op de vrijdag na Hemelvaartsdag. De 26e editie dus van de traditie, maar nu onder een modernere naam.

Bij lopers en organisatie bestond de behoefte om de ‘rondjes om de kerk’ (van maximaal 10 kilometer) uit te bouwen naar een halve marathon.

De consequentie daarvan was dat de traditionele datum moest worden verlaten omdat de eveneens traditionele kermis in het kader van ‘Kleintje Rodermarkt’ een uitbreiding van het parcours in de weg stond.

Gekozen is voor een afwisselend straten en bosparcours van ongeveer 3,5 kilometer met de rust van het bos en de gezelligheid van de Brink met zijn vele toeschouwers.

Naast de wedstrijden over ½ en ¼ marathon is er voor de trimmers de gelegenheid om hun eigen afstanden te kiezen, elke ronde is ongeveer 3,5 kilometer.

Ook de bij de Ot en Sienloop bekende estafette werd voortgezet onder de naam Intersport Superstore Roden Estafette Run, een estafette voor teams van 5 lopers/sters over 5 ronden.

De eveneens traditionele Fitnesscentrum Roden Scholieren Run is natuurlijk ook behouden. De kinderen kunnen gedurende één uur zoveel rondjes lopen als ze willen. Ze doen dat gelijk met de wedstrijdloop op een eigen parcours dat voor een deel samenvalt met maar toch gescheiden is van de wedstrijdloop.

 

 

Wegens succes geprolongeerd in 2013.

Gezien de belangstelling in andere wedstrijden werd in 2012 voor de eerste keer een wedstrijd georganiseerd over een afstand van 1 kilometer (de 1K RUN) voor de kinderen van groepen 5&6 en  7&8 van de basisschool.

Vanaf 2012 bestaat ook de mogelijkheid om deel te nemen als trimmer. Je bepaalt zelf het aantal ronden (maximaal 6 van ca. 3,5 km) dat je loopt.

Tot ziens bij de Univé Run van Roden, de Fitnesscentrum Roden Scholieren Run of de Intersport Superstore Roden Estafette Run

Statistieken:
[counterize type=”hits”]